Design SuiteScripts voor instellingen op maat creëren

Locatie

Instellingen op maat

Extra

Met dit commando kan je scripts creëren die meerdere objecten selecteren. Hierdoor kan je gemakkelijk instellingen en kenmerken van deze objecten in één handeling aanpassen. Creëer selectiecriteria om een specifieke set van objecten te selecteren die je wilt aanpassen. Hiervoor heb je geen scriptkennis nodig.

Om een script te creëren voor instellingen op maat:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Instellingen op maat’ wordt geopend. Selecteer één van de volgende opties:

Onmiddellijk uitvoeren Selecteer deze optie om de objecten die voldoen aan de criteria, te selecteren en te wijzigen zodra je het dialoogvenster ‘Instellingen op maat’ verlaat. De criteria worden niet bewaard voor toekomstig gebruik.

Creëer VectorScript: Selecteer deze optie om de criteria te bewaren in de vorm van een VectorScript dat je nadien kunt hergebruiken.

Creëer Phyton Script: Selecteer deze optie om de criteria te bewaren in de vorm van een Python Script dat je nadien kunt hergebruiken.

Bepaal de selectiecriteria zoals beschreven in Het dialoogvenster ‘Criteria’. Klik op OK.

Als je voor één van de scriptopties koos, wordt het dialoogvenster ‘Naam’ geopend. Geef hier een naam op voor het script dat de bewerkingsommando’s zal bevatten. Het script wordt bewaard in de opgegeven scriptmap en kan worden uitgevoerd door erop te dubbelklikken. Zie Scriptmappen en scripts creëren en bewerken.

Als je koos voor de optie Onmiddellijk uitvoeren, wordt het dialoogvenster ‘Instellingen’ geopend. Hier kan je de eigenschappen van de geselecteerde objecten wijzigen. Een blanco veld of een vierkant hokje duiden erop dat de objecten verschillende parameterwaarden hebben. Wijzigingen aan de parameters worden automatisch toegepast op alle geselecteerde objecten wanneer de modus ‘Bewerk meerdere’ is ingeschakeld. Om de kenmerken van de objecten te bewerken, klik je op de knop Kenmerken. Zie Kenmerkenpalet.

Scripts gebruiken

Scripts uitvoeren